pondelok 14. novembra 2016

SMRŤ SA NERIADI NAŠIMI PRAVIDLAMI
V momente smrti, skôr ako vojde duša do večnosti, má ešte možnosť obrátiť sa k Bohu, hoci aj viedla hriešny život ? Je určitý časový úsek medzi zdanlivou a skutočnou smrťou ? Pán dáva každému niekoľko minút na oľutovanie svojich hriechov a na rozhodnutie : Prijímam, či neprijímam možnosť ísť k Bohu.
Vtedy človek vidí film svojho života.
Každému je daná možnosť vidieť svoj prežitý život ako aj utrpenie, ktoré príde v očistci. Nie je to však rovnaké pre každého. Intenzita odhalenia závisí od života každého človeka.
diabol má dovolené napadnúť nás v momente smrti
avšak každý človek má aj milosť odporovať mu. Keď ho človek odmietne, démon nemôže nič urobiť.
Panna Mária pre duše v očistci
Existujú zvláštne dni, kedy ich vyslobodzuje na Vianoce , na Všetkých Svätých , na Veľký Piatok , v deň Na nebo vystúpenia Pána a v deň Nanebovzatia Panny Márie
!! Hriechy,ktoré nás najčastejšie dostanú do očistca - Sú to hriechy proti láske k blížnemu, zmilovaniu sa nad niekým, tvrdosť srdca, nepriateľstvo, ohováranie... Ohováranie, klebety, krivé obvinenia sú najhoršie pošpinenia, ktoré vyžadujú dlhé očisťovanie !! !! !! !! !!
Ľudia ktorí majú najväčšiu príležitosť ísť priamo do neba -
Sú Tí, čo majú dobré srdce ku všetkým, pretože láska k blížnemu ospravedlní mnoho hriechov .
Svätý Bonaventúra hovorí o očistci v tom istom zmysle ako Cirkev: „Keďže duša poslúchala namiesto Boha podriadené stvorenie, vyžaduje Božia spravodlivosť, aby duch. ktorý hrešil spolu s telom, bol spojený v utrpení aj s materiálnym ohňom“ (Sv. Bonaventúra, časť Vil. Brevilo- quii).
Podobne hovorí o bolesti očistcového ohňa aj svätý Augustín: „Pocit bolesti zodpovedá tu neprávosti, ktorú spáchal človek z lásky k veciam sveta, lebo Čím viac na nich srdce visí, tým je ťažšie ju číriť a z každej škvr­ny očistiť.
Tá nezriadená láska bola dobrovoľná. V očistci však už niet slobody duše. Hoci tie bolesti rada znáša, nie je vstave zbierať zásluhy. Tento nedo­statok musí teda nahradiť ostrosť bolesti.
Ruženec je po svätej omši najúčinnejším prostriedkom, ako môžeme pomáhať dušiam v očistci. Modlitbou ruženca sa denne vyslobodzuje veľa duší, ktoré by inak ešte dlho museli trpieť.
Ak v ich živote nebola láska ! Preto sa dostali do očistca
Všetko treba robiť so srdcom, v tom je tá veľkosť. Boh nevída, aby sme prenášali hory z jedného miesta na druhé. Drobné a každodenné veci vykonávané s láskou predstavujú pre Boha veľa. Veľa ľudí si komplikuje život... Nie, ak neurobila nič osobité. Ale Boh videl jej velké srdce!
Začnite žiť život neba tu na zemi
Začnite žiť život neba tu na zemi
Začnite žiť život neba tu na zemi
Ak sa mi odovzdáte, nezbadáte ani prechod z tohto života na ten druhý. Začnete žiť život neba tu na zemi."
Duše v očistci musia toľko trpieť kvôli svojej nedbanlivosti, kvôli pohodlné zbožnosti, kvôli nedostatku horlivosti pre Boha a spásu blížnych. Ako sa im dá pomôcť, keď nie zadosti učinenia láskou, ktorá za nich obetuje tie činy cností, ktoré oni samI v živote obzvlášť zanedbávali ?
Keby ľudia vedeli, akú moc majú tieto dobré duše v očistci nad Božím Srdcom, a keby vedeli, akou milosťou je možné dosiahnuť na ich príhovor, určite by neboli tak opustené; musíme sa za nich veľa modliť, aby sa oni veľa modlili za nás.
Probuďte se, spáči, proste Boha za duše v očistci !
Za duše v očistci modlitba
Najláskavejší a najmilostivejší Bože, zmiluj sa nad všetkými dušami v očistci a vysloboď ich z hrozných očistcových múk. Zmiluj sa nad nimi pre Tvoju nekonečnú lásku a milosrdenstvo a na ich úzkosti vzhliadni s otcovskou láskou. Zabudni na ich hriechy a krehkosti. Skrze svojho najmilšieho Syna, Ježiša Krista, v ktorého silne verili a dúfali, vysloboď ich a pre Jeho horké umučenie odpusť im zaslúžené pokuty. Nedrž ich dlhšie v ich smutnom väzení, aby Ťa tým viac milovali a tým radostnejšie velebili na večné veky. Amen.
Odpočinutie večné daj im, Pane!
A svetlo večné nech im svieti!
Duše všetkých verných zomrelých, pre milosrdenstvo Božie, nech odpočívajú v pokoji. Amen.
Ó, Mária, Matka Božia, Matka milosrdenstva, pros za nás a za zomrelých! AMEN

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára