piatok 9. júna 2017

Spln nastane 9.6.2017 , 15:10 . v súhv.Ophiuchus/Hadonosa,v južnej časti ekliptiki. Východ Mesiaca je o20:24 a bude sa pohybovať pomerne nízko nad horizontom.Obdobie vhodné napr.na rozpoznávanie mesačných morí, či svetelných kráterov za pomoci malých prístrojov. Pri výkonnejších teleskopoch je vhodné použiť filter a tiež binonadstavec. I v tomto období je veľa zaujímavých detailov mesačného povrchu. Dobrá príležitosť pre snímky vychádzajúceho Mesiaca s krajinou.
Mesiac v ľudskom živote odráža vonkajšie sily, všetko skryté a tajomné, čo vstúpilo do nášho Cez podvedomie ovplyvňuje mesiac dušu človeka, psychiku, náladu, emócie, nervový systém a aj intuíciu. Lunárne cykly môžu človeku pomôcť rozpliesť uzle problémov súvisiacich s psychikou. Za jednu z najsilnejších fáz sa však všeobecne považuje spln. Niekoľko hodín pred samotným splnom Mesiaca mnohí z nás, ale aj zvieratá a rastliny pociťujú nepokoj a pôsobenie zvláštnej sily.
, Počas splnu a v nasledujúcich dňoch po splne si pamätajte svoje sny " !!
Keď je Zem skoro presne medzi Slnkom a Mesiacom, nastáva spln. Patrí najbúrlivejším obdobím so silným vplyvom na celú prírodu. ku slovu sa hlási všetko, čo bolo potlačované. Ako dobré, tak aj zlé. Spln výrazne ovplyvňuje psychiku a biorytmus človeka, vyvoláva psychické aj emocionálne napätie. Citliví ľudia môžu zaznamenať zmeny nálad alebo úzkosť, plačlivosť, popudlivosť i depresie. Preto ak máte pocit, že sa miestami nespoznávate, môže byť za tým aj tento guľatý priateľ na nebi. Z astrologického hľadiska je , iba mesiac zodpovedný za naše emócie, takže pri splne môže človek prežívať silné city.
Niektorí trpia nespavosťou, iní majú divoké sny. Vzhľadom k sile splnu je dobré si sny zapamätať, pretože v nich môžu prichádzať rozličné cenné informácie z nášho podvedomia. Čo sa týka žien, ktoré menštruujú v období splnu, tie majú ešte intenzívnejšie pocity a prežitky, nakoľko sa sila mesačného vplyvu prepája aj s energetickými a hormonálnymi zmenami, ktoré prebiehajú v ženskom organizme.
„Lunárny cyklus ovplyvňuje spánok aj vtedy, keď mesiac nevidíme a mnohý nevedia, v akej fáze sa práve nachádza,“ Pôsobí na vás ..
Ako sa správať počas jednotlivých fáz Mesiaca, alebo ako využiť jednotlivé fázy Mesiaca vo svoj prospech, či vyhnúť sa nevhodným činnostiam. Tu sú niektoré, ktoré sa týkajú splnu:-Ak sa chcete dozvedieť, ako vyzerá váš budúci manžel, hľaďte pri splne do prameňa, ktorý preteká okolo vo vašej blízkosti domu. Ten, o ktorom sa vám nasledujúcej noci prisní, je váš vyvolený. - Na štyri mesiace sa vyvarujete nešťastia, ak sa tri razy ukloníte Mesiacu v splne. - Ak uvidíte po svadbe spln, znamená to veľa šťastia a súlad v manželstve. - Vaše peniaze sa rozmnožia, keď necháte na otvorenú peňaženku svietiť Mesiac v splne. - Za splnu aj rany viac krvácajú. Iné zaujímavé okolnosti prepájané so splnom:- Za splnu rastie aj počet zločinov a dopravných nehôd. - Je aj viac pôrodov. - V niektorých nemocniciach vraj ťažšie operácie, ak je to možné, prekladajú na iné dni, pretože je väčšie nebezpečenstvo komplikácií a následného krvácania. Lekári to vysvetľujú zvýšenou úrovňou elektrolytu a hladinou hormónov, čo môže u citlivejších ľudí viesť k výnimočným stavom. - Je tiež známe, že za splnu sa zhoršujú prípady astmy a čierneho kašľa, vyrážky a vodnateľné opuchy. - Za splnu a novu sú obzvlášť časté výskyty migrén a zhoršuje sa zrážanlivosť krvi.
Nakoniec :
Rady pre Vás, ako čo najpríjemnejšie stráviť spln
- Vitamíny a minerálne látky teraz pôsobia na organizmus oveľa účinnejšie (neunikajú tak ľahko z tela), preto si ich vo väčšej miere doprajme.
- Mali by sme sa skôr šetriť a regenerovať (masáže, cvičenia, meditácie...).
- Diéty v tomto období bývajú väčšinou neúčinné, pretože telo viacej priberá.
- Ak si momentálne ostriháme vlasy, rýchlejšie nám porastú.
- To isté platí i pri sejbe rastlín.
- Čím je bližšie k splnu, tým ťažšie sa hoja rany a nedoporučuje sa uskutočniť žiadnu operáciu (mimo naliehavých prípadov), či zákrok u zubára.
- Počas splnu je vhodná doba nadväzovať nové priateľstvá. Takéto vzťahy sú totiž pevné a stabilné. Preto ak máte dobrého prriateľa, ale momentálne ste rozhádaní a niekoľko dní či týždňov spolu nehovoríte? Zakopte vojnovú sekeru, spln praje odpusteniu.
- Na túto dobu však neplánujte dôležité rokovania a stretnutia a nerobte žiadne unáhlené rozhodnutia.
- Viac ako inokedy si hľaďte sami seba a vlastného konania. Môžete v deň splnu skúsiť jednodňový pôst, ktorý vám posilní látkovú výmenu, krvný obeh i nervový systém.
- Zvoľte jeden druh ovocia alebo zeleniny a tento jedzte po celý deň, zvýšte príjem tekutín a už len relaxujte, určite budete cítiť príliv novej energie (či už v silu Mesiaca veríte alebo nie, jedno je isté, očistný deň každému jedine prospeje :-)
moja úcta Fotka Janky Lilly Esper.