pondelok 27. mája 2019


Čo má začiatok ,má aj koniec , to čo raz v zlom začalo ,, v zlom aj skončí " !

sľúbené vkladám

Dlho som počúvala klamstvá ľudí ,ktorým som ... " podala pomocnú ruku , a určite aj vy mnohý priatelia , držali ste jazyk za zubami a čakali deň pravdy , napíšem vám teraz to , čo som vám včera sľúbila . Pretože v týchto dňoch sa ma ten deň D výsostne týka .. , Dobre si to prečítajte a kľudne aj zdieľajte , moja úcta všetkým , ktorých vás priateľ , kolega , blízky , alebo nejaký človek žiadal o pomoc a potom vás dlhý čas kŕmil výhovorkami ,, !!! Aké je ľahké a jednoduché rozpoznať výhovorky iných, avšak nie vlastné. Prečo? Pretože sa s nimi učíme žiť od detstva. Máme ich tak hlboko vryté pod kožu. Neexistuje žiaden skutočný benefit, aby ste ich používali. Dôraz je na slove skutočný.

Málo koho v skutočnosti zaujíma, prečo ste niečo nesplnili. Ide len o to, či ste dodržali slovo, alebo nie. Dnes už možno nemusíte zdôvodňovať iným ľuďom, prečo ste nesplnili svoje úlohy -záväzky a tak sa vyhovárate pred sebou samým. Hneď presne viete, prečo nemáte dosť peňazí, ako to, že ste neopravili kvapkajúci kohútik, prečo nemáte dobrý vzťah, priateľov, kondičku. Prečo nevrátite - nesplatíte konečne dlh , ktorý ste si požičali , alebo podvodom ste dostali blízkeho , priateľa na mizinu !! Všetko máte zdôvodnené a nikdy nie ste príčinou. Podstatné ale je, že ani jedna z týchto príčin/výhovoriek vás nikdy nikam neposunula. Vždy ste na jednom a tom istom mieste.

Ak výhovorku odmietnete a naservírujete si pravdu, napríklad „som lenivý sa hýbať”, alebo ,nechcem ti dať viac lebo som samoľúby sebec ,aj keď ti dlžím ! tak ste na tom hneď o niečo lepšie. Poznáte problém a môžete ho začať riešiť. Prijmete zodpovednosť, priznajte si pravdu a poučíte sa.

Potrebujeme ľudí, ktorí sú silní. Emocionálne, vo vzťahoch, fyzicky. To zahŕňa aj schopnosť priznať si pochybenie a pracovať na sebe. V momente, keď sa vyhovárame a prehadzujeme zodpovednosť inam, tak slabneme.

Obdobie výhovoriek je detské obdobie a to už máte všetci dávno za sebou. Váš život je len vaša zodpovednosť a ak ste niekoho do vášho krachu zahrnuli a pri tom vám pomohol , aký to máte charakter , ste zodpovední nie , iba za vaše činy , ale za to čo sa im deje kvôli vám v ich živote. Výhovorky - !! Nie vaša manželka,milenka , manžel , milenec , nie váš šéf, nie autobusové spojenie, ale vy sami ste zodpovední za to, čo urobíte.

Nesnažte sa všetko za každú cenu vysvetliť. Ale riešiť to konštruktívne !! 
Ak vám niečo nevyjde, povedzte, že to nevyšlo, ale hľadáte spôsob a termín aspoň čiastočne vyriešte. Nehľadajte pre seba ospravedlnenie. Nikoho nezaujíma, že vám to a to odobralo z rozpočtu , alebo vaše úlohy , záväzky , ktoré ste mali zapísané , nejaká upratovacia čata hodila do koša , či vám ich zožal váš pes ? !! 
Nevyhovárajte sa a nabudúce to urobte lepšie.Pretože niekto to urobil najlepšie ,aby vy ste mu podkopali nohy !!!!!!!

Začnite vnímať, že každá vaša výhovorka je klamstvo. Vedie vás jednoduchšou cestou, uľahčuje vám život, odstraňuje disciplínu a znemožňuje rast. To neprestane, kým sa nerozhodnete s tým skoncovať.

Rozoznajte výhovorky. Skoncujte s nimi. Ako? Začnite hovoriť pravdu a pravda vás vyslobodí. Z lenivosti, prokrastinácie, zabehaných zlozvykov.klamstva , že ste mohli vyriešiť skôr závažné veci , do ktorých ste vedome dostali tých , čo vám vo vašej núdzi bez výhovoriek pomohli 

Neverte výhovorkám, verte pravde.Fotka Janky Lilly Esper.

 (s.a.s) 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára